La conserverie de Bruxelles

La conserverie de Bruxelles

De Conserverie de Bruxelles biedt een industriële productielijn voor duurzame voedselbewaring.

De Conserverie de Bruxelles biedt een industriële productielijn voor duurzame voedselbewaring (tapenades, jam, compotes, enz.), Met als doel (startende) ondernemers in de voedingssector te ondersteunen, die van een ambachtelijke fase naar een industriële fase willen gaan.

enVie deelt zijn expertise en zijn industriële machines om te voldoen aan de behoeften van Brusselse ondernemers die vandaag hun productie buiten het gewest moeten uitbesteden. En op die manier een economische en duurzame uitdaging die de Conserverie aanbiedt te verhelpen.

Concreet bieden we een viervoudige service:

 • Productie van het recept (product)
 • Bottelen/potten
 • Pasteurisatie en sterilisatie
 • Etiketten plaatsen

Beschikbare middelen:

 • Workshop 1: Voorbereidingsruimte grondstoffen
 • Workshop 2:
  • 2x 500L potten
  • Dispenser in flessen / potten / sachets
  • Autoclaaf
 • Workshop 3: Etiketteringsactiviteiten

Hoe werkt het ?

Vertel ons over uw project en uw product en we zullen samen bepalen hoe we u het best kunnen helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie over uw specifieke productiebehoeften, prijs en levertijden.

Contactgegevens: Ariane Molderez, info@envieatelier.be

Houd er rekening mee dat we een minimum startvolume van 250 L. aanbevelen.

Wat is nieuw?

Solidariteitssoep voor voedselhulp: Robin Food

April 2020.

Toegang hebben tot gezond voedsel is voor velen (mensen in armoede, vluchtelingen, daklozen,...) een hele uitdaging. De huidige COVID-19-crisis heeft het voor de meesten van hen nog moeilijker gemaakt om voedsel te vinden: sociale restaurants waren gesloten, de voedselvoorraden bij voedselbanken en andere zijn enorm afgenomen. Veel mensen hebben weinig of geen middelen om hun gezin te voeden. Daardoor hebben de voedselbanken, sociale kruideniers en andere verenigingen te maken met een enorme toename van de vraag naar steun, maar een tekort aan aanbod.

Tegelijkertijd kampen de Belgische landbouwers met enorme overschotten door de daling van de vraag (restaurants, grootkeukens,...). Door soep te maken kunnen we zowel de mensen in nood als de Belgische boeren helpen.

Robin Food is een samenwerkingsverband tussen: enVie, Rikolto, Riso Vlaams-Brabant, Depot Margot (onderdeel van RIMO Limburg) and EIT Food.

Ons doel is om voedseloverschotten om te zetten in gezonde, duurzame voeding voor kwetsbare mensen en gezinnen. In 2020 gaan we 70.000 liter soep verdelen en de komende maand hopen we via sociale boodschappen en verenigingen andere producten te ontwikkelen en aan te bieden.

Dankzij de "Conserverie de Bruxelles" kan enVie meer dan 70.000 liter soep produceren voor Robin Food door de haar productielijn te delen.

Meer informatie?

Ariane Molderez, info@envieatelier.be