De meeste externe artikelen zullen alleen beschikbaar zijn in NL en / of FR. Nieuws van enVie zal beschikbaar zijn in zowel NL, FR als ENG.
Robin Food conquers Europe to bring food surpluses to people in need
23/11/2020 - 07:35
Robin Food, a project by Rikolto, Community Development Riso Vlaams-Brabant and enVie, is set to expand into Europe to transform food surplus into healthy food products to safeguard vulnerable families. This is possible thanks to an investment by EIT Food, Europe’s leading food innovation initiative.
‘La Conserverie de Bruxelles’ winnaar van << Be Circular 2019 >>
17/07/2020 - 14:09
De Conserverie de Bruxelles biedt een industriële productielijn voor duurzaam voedselbewaring (tapenades, jam, compotes, enz.), Met als doel (startende) ondernemers in de voedingssector te ondersteunen, die van een ambachtelijke fase naar een industriële fase willen gaan.
COVID-19km uitdaging voor de meest kwetsbare: de Koning doet mee!
07/05/2020 - 12:02
Le Covid19km challenge bestaat erin 19 kilometer te lopen of te wandelen in één week tijd. Wie zich voor de challenge inschrijft, verbindt zich ertoe de actie “Robin Food” te ondersteunen, een initiatief van de sociale onderneming “enVie atelier” en vier partners. Het inschrijvingsgeld voor de challenge volstaat om drie liter soep te bereiden, bestemd voor de meest behoeftigen. Heel wat peters en meters steunen dit initiatief : Sinds woensdag mogen we ook rekenen op de deelname van de Koning!
PERSBERICHT 07.05.2020
Robin Food zet groenteoverschotten om in soep voor voedselhulp en sociale kruideniers
10/04/2020 - 04:36
Vandaag lanceert 5 partners een nieuwe soep, met een straf verhaal: Robin Food. De soep is gemaakt van groenteoverschotten bij de sociale onderneming enVie. De soep wordt vervolgens via de voedselbanken en sociale kruideniers verdeeld onder kwetsbare gezinnen.
PERSBERICHT | 10.04.2020