Covid-19km challenge to support the most vulnerable: the King participates!

COVID-19km uitdaging voor de meest kwetsbare: de Koning doet mee!

07/05/2020 - 12:02

Le Covid19km challenge bestaat erin 19 kilometer te lopen of te wandelen in één week tijd. Wie zich voor de challenge inschrijft, verbindt zich ertoe de actie “Robin Food” te ondersteunen, een initiatief van de sociale onderneming “enVie atelier” en vier partners. Het inschrijvingsgeld voor de challenge volstaat om drie liter soep te bereiden, bestemd voor de meest behoeftigen. Heel wat peters en meters steunen dit initiatief : Sinds woensdag mogen we ook rekenen op de deelname van de Koning! PERSBERICHT 07.05.2020

Le Covid19km challenge bestaat erin 19 kilometer te lopen of te wandelen in één week tijd. Deze challenge is van start gegaan op zaterdag 2 mei om 9 uur en eindigt komende zondag 10 mei om 18 uur. Elke deelnemer wordt vanzelfsprekend uitgenodigd om in zijn eigen buurt te blijven en alle veiligheidsaanbevelingen strikt na te leven. De snelheid is van geen enkel belang net zomin als het aantal activiteiten die je nodig hebt om aan het totaal van 19 kilometer te geraken.

Wie zich voor de challenge inschrijft, verbindt zich ertoe de actie “Robin Food” te ondersteunen, een initiatief van de sociale onderneming “enVie atelier” en vier partners. enVie is een sociale start-up die soep maakt op basis van voedseloverschotten en daarbij mensen opleidt die moeilijk werk vinden. Het inschrijvingsgeld voor de challenge volstaat om drie liter soep te bereiden, bestemd voor de meest behoeftigen. Inschrijven kost 2,65 euro (prijs voor één liter) x 3 = 7,95 euro. Dit bedrag gaat integraal naar het project. Het is natuurlijk ook mogelijk om een hoger bedrag te schenken.

In amper 6 dagen tijd heeft deze challenge een enorme golf van enthousiasme teweeggebracht in het hele land. Er zijn al meer dan 11.000 deelnemers, die er samen voor zorgen dat er 46.000 liter soep kan worden gemaakt. De sociale onderneming enVie en haar partners zullen - via de actie “Robin Food” – dan ook veel meer voedsel dan gedacht kunnen leveren aan de voedselbedelings- organisaties, met name de federatie van de Resto’s du Cœur, de federatie van de voedselbanken, de sociale kruideniers, het Belgische Rode Kruis en de partners van Robin Food. Het zijn zij die hebben gewezen op de enorme toename van het aantal behoeftigen als gevolg van de pandemie.

Heel wat peters en meters steunen dit initiatief, zoals Nafissatou Thiam, Romeo Elvis, Maxime Monfort, Léo Van Der Elst of epidemiologe Yves Coppieters. Sinds woensdag mogen we ook rekenen op de deelname van de Koning! Onze Vorst contacteerde enVie vlak voor een videoconferentie om enVie en het project Robin Food een hart onder de riem te steken en schreef zich dan ook maar meteen in voor de covid19km challenge. Nog beter: hij schonk bij zijn inschrijving persoonlijk 100 liter soep die we kunnen toevoegen aan het eindresultaat van de actie.

Info en inschrijvingen: covid19kmchallenge.com of zatopekmagazine.com

Perscontact:

De sociale onderneming “enVie” : Ariane Molderez 0497-283443

Team Zatopek : Gilles Goetghebuer 0494-466332 of Jean-Paul Bruwier 0473-934128