Robin Food

Een jaar geleden zette de gezondheidscrisis ons leven op z'n kop. Niet alleen had de sluiting van vele industrieën gevolgen voor onze landbouwers, die met grote overschotten van groenten werden geconfronteerd. Maar ook de economische schok en de stijging van de werkloosheid hebben een groot aantal gezinnen verzwakt die over te weinig middelen beschikken om zich te voeden, waardoor de vraag van de voedselhulporganisaties is toegenomen.

Als antwoord op deze dubbele uitdaging is Robin Food ontstaan, een initiatief dat tot doel heeft groente overschotten van landbouwers in moeilijkheden om te vormen tot voedzame soepen voor gezinnen in moeilijkheden, die worden verdeeld via sociale kruidenierswinkels en voedselhulp.

Bij de start van dit project zijn er 5 partners: Rikolto, een internationale organisatie die duurzame landbouw promoot, de vzw Riso Vlaams-Brabant die gemeenschapswerk voor sociale reïntegratie organiseert, Depot Margo, een sociaal platform voor voedseldistributie, EIT Food, een Europees initiatief dat voedselinnovatieprojecten voor de meest kansarmen ondersteunt, en ons enVie-atelier, waar heerlijke soepen worden bereid uit de gerecupereerde groentenoverschotten.

Wil je meer weten? Bekijk de video van onze partner EIT Food

In totaal zal het Robin Food-initiatief 70.000 liter soep hebben gefinancierd!